Jeugd en goed bewegen

Voor ons is de jeugd enorm belangrijk en onwijs leuk om mee te werken. Als je goed leert bewegen en in conditie blijft in je jonge jaren, leg je de basis voor een gezonde toekomst. Kinderen leren snel en herstellen in het algemeen snel. Dus waarom doorlopen met pijn bij rennen of lopen? Bij ons ben je aan het goede adres als je last hebt van pijnlijke voeten, enkels, been of heup. Ieder deel van het bewegingsstelsel dat als basis dient van hoe jij staat en beweegt. Wij noemen dat jouw fundament. Naast dat wij een gedegen anamnese doen, maken wij een loop- en/of ren-analyse. En samen met jou nemen wij ook jouw leefstijl in zijn algemeen door; je fysiek, slaap, werk en dieet. Volledig op maat krijg jij advies en hebben we je binnen no time weer in de benen.

Meest voorkomende klachten jeugd
Kinderen en jong volwassenen zijn nog in de groei, dat maakt ze ook blessuregevoelig. De hiel, enkel en knieën hebben het vaak hard te verduren en kunnen behoorlijk pijnlijk zijn en langdurig tot last zijn. De klachten kunnen we meestal direct verlichten door steunzolen aan te meten of een schoencorrectie te maken.

Voeten
Voetklachten kunnen voortkomen uit verkeerd schoeisel, te stijve voetgewrichten, verkeerde voetafwikkeling, overtraining, overbelasting, trauma of blessure.

Enkels
De enkels spelen veel op door onder meer ‘hard’ groeien, hielspoor, veelvuldig verzwikken, gescheurde of verrekte enkelbanden, het Sinus Tarsi syndroom, Achillespees, Syndesmosis, Zweepslag of Shin Splints.

Knieën
Klachten bij de knieën komen vaak voort uit de groei, letsel aan de gewrichtsbanden, overbelasting en het kantelen (overproneren) van de voeten veroorzaakt door een X-stand van de knie. Osgood-Schlatter is een veelvoorkomende klacht, dit is pijn en zwelling ter hoogte van de knobbel net onder de knie. Bij afwijkende stand en/of functie van de voeten worden ook de knieën ongunstig belast.

Jeugd en gezond sporten
Sporten is gezond, maar kent ook zijn ongemakken en blessures. Belangrijk is om goed voor je lijf te zorgen door in conditie te blijven, in kracht en uithoudingsvermogen. Hierdoor is je lijf in balans en minder blessuregevoelig. Soms wordt door het sporten klachten uitvergroot of komt die ene tackle toch niet goed aan. Wij herkennen dat de volgende sporten vaak irritatie en klachten op de volgende gewrichten heeft:

  • Voetbal: kruisbanden
  • Hockey: voet en knie
  • Gym:
  • Tennis: enkel
  • Basketbal: voet, enkel, scheenbeen en heup, kruisbanden
  • Golf: bekken, lage rug
  • Volleybal: knie, pees, peesplaat (hielspoor maar dan anders)

Stap voor stap

Podologie voor de jeugd

Kom bij ons voor een loop- en renanalyse. Je mag bij ons rennen door de gangen en we zetten het zelf op film zodat jij mee kan kijken met wat wij zien. Hierdoor kunnen wij je direct adviseren over waar de klachten vandaan komen en het behandelplan opstellen. We kijken ook samen naar de stand van je voeten en zullen bijna altijd jou kunnen helpen met het aanmeten van steunzolen of het doen van een schoencorrectie. Reken er maar op dat je weer snel dat doelpunt scoort en weer lekker mee kan doen met gym.

Boek een intake
jeugd locatie foto
4 locaties

Onze locatie voor de jeugd

Bij ons kan je terecht op 4 locaties, Amsterdam, Amstelveen, Leusden en De Meern. Iedere locatie heeft de deskundige die jou weer op de been kan helpen. We gaan dan ook graag aan de slag met jouw klachten.

Maak direct een afspraak