We lopen samen alle stappendoor voor jouw herstel

Pijnvrij lopen en/of rennen
Heb je klachten aan je voeten, knieën of heup, kies dan voor een persoonlijke en deskundige behandeling bij De Bewegingsdeskundige. Vaak komen deze klachten voort uit afwijkend functioneren van de voeten of het looppatroon. Onze kennis van het hele bewegingssysteem in combinatie met voetkunde, maakt ons dé expert op het gebied van pijnvrij lopen en rennen.

Podologie
Podologie betekent letterlijk voetkunde. De voet is vaak de basis waar veel loop gerelateerde klachten ontstaan. Mensen hebben nu eenmaal de neiging om een houding aan te nemen om pijn te onderdrukken of om iets te compenseren door een afwijkende voetstand. Hierdoor kan jij je spieren en gewrichten overmatig belasten, wat tot uiteenlopende klachten op verschillende plekken in het lichaam kan leiden.

Steunzolen en inlegzolen
Steunzolen en inlegzolen helpen bij het verminderen van voetklachten. Wij ontwerpen op maat gemaakte steunzolen voor een betere functie van het onderstel. Dit draagt bij aan betere prestaties en/of aan dagelijks comfort. Heb je klachten in onderrug, heup, knieën of voeten, kom dan langs voor een analyse van jouw looppatroon, in een persoonlijk traject. Dan loop of ren jij straks weer soepeltjes! Pijnvrij bewegen is een must.

We herkennen 2 soorten gebruikers van zolen:

  • Zit je in een herstelproces of ben je nog in de groei? Dan heb je om de zoveel tijd een aanpassing nodig in de zolen. Maak dan een afspraak voor een nieuw consult.
  • Ben je tevreden met je steunzolen en voldoen ze prima. Dan heb je om de zoveel tijd dezelfde zolen nodig als vervanging. Of een extra paar voor in andere schoenen. Je kan deze zonder afspraak bestellen. Je krijgt dan exact dezelfde nogmaals opgestuurd.

Revalidatie
Heb je een blessure opgelopen aan het onderstel of bijvoorbeeld een nieuwe knie gekregen, dan is goede revalidatie zeer belangrijk in het herstel. Met de juiste controle, krachtopbouw en nieuwe balans zorgen wij ervoor dat de pezen en spieren weer sterk genoeg worden om jou te dragen. Stap voor stap. Werk jij toe naar een deelname aan een marathon of is jouw doel pijnvrij naar de supermarkt lopen. Helemaal goed, samen kijken we naar jouw individuele doelen en maken wij een programma op maat.

Last van je voeten, enkels, knieën of heupen?
Maak dan direct een afspraak want pijn is nergens voor nodig.

Wat kan je verwachten?

Wij zetten jouw klachten voorop en zetten een behandelplan op. De basis ligt in een uitgebreid stappenplan, en je kan rekenen op 3 kwartier van onze aandacht. Om het overzichtelijk te maken, hebben wij een korte schets gemaakt.

Consult / Anamnese

Uitvoerig bespreken we de oorzaak, de klachten, je levensstijl en je doelen.

Mobiliteit

We testen de mobiliteit van je enkel, knie en heupgewricht.

Kracht

We testen de kracht van je enkel, knie en heupgewricht.

Voetenscan

De scan voor de voeten is er om de stand van de voeten te bepalen, hoe sta jij en welke zolen kunnen helpen in het herstel of überhaupt bij jou lopen en/of rennen.

Loopanalyse / renanalyse

We maken een uitvoerige loop- en renanalyse om de stand van enkels, knieën te bepalen.

Aanmeten van zolen

Komt uit de analyse en de scan naar voren dat zolen ondersteunend zijn in het pijnvrij lopen en/of rennen, meten we deze direct in.